FTP چیست ؟چگونگی استفاده از FTP و انتقال فایل ها در وردپرس :آیا تا به حال نیاز داشته اید که چندین فایل بزرگ را در وب سایت وردپرس خود آپلود کنید یا مجوزهای فایل را تغییر دهید؟ به طور پیشفرض، بکاند وردپرس به شما اجازه نمیدهد فایلهای رسانهای را انبوه آپلود کنید یا مجوزهای فایل را تغییر دهید. با این حال، پروتکل انتقال فایل (FTP) صاحبان سایت وردپرس را قادر می سازد تا مستقیماً به وب سرور دسترسی داشته باشند تا از این وظایف و موارد دیگر مراقبت کنند.
FTP چیست ؟ آموزش انتقال فایل با آن
Contents
- 1 FTP چیست ؟ آموزش انتقال فایل با آن
- 2 FTP چیست ؟
- 3 چرا به FTP برای وردپرس نیاز دارید؟
- 4 FTP چیست (و چرا مهم است)؟
- 5 کلاینت FTP چیست؟
- 5.1 نحوه استفاده از FTP برای دسترسی به سایت وردپرس خود (در چهار مرحله)
- 5.2 مرحله 1: از فایل های سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید
- 5.3 برخی از پلاگین های معتبر پشتیبان گیری عبارتند از:
- 5.4 مرحله 2: FileZilla را نصب کنید
- 5.5 FileZilla پنجره خود را باز می کند تا دو طرف را نشان دهد:
- 5.6 مرحله 3: با استفاده از FTP به سرور میزبان متصل شوید
- 5.7 برای دسترسی به سایت خود با استفاده از FTP، به موارد زیر نیاز دارید:
- 5.8 اعتبارنامه هایی را که برای هر فیلد مربوطه در اختیار دارید قرار دهید:
- 5.9 مرحله 4: فایل های وردپرس خود را مدیریت کنید
- 5.10 ftp چیست و چگونه در پوشه ها حرکت می کنید
در این پست، ما اصول اولیه FTP را پوشش خواهیم داد و در مورد اینکه چرا ممکن است نیاز به استفاده از آن برای سایت وردپرس خود داشته باشید، بحث خواهیم کرد. ما همچنین سه مورد از بهترین مشتریان FTP را برای کاربران وردپرس توصیه می کنیم. در نهایت، ما یک آموزش سریع در مورد نحوه شروع کار با WordPress FTP را به پایان خواهیم رساند.
FTP چیست ؟
FTP یک پروتکل ارتباطی شبکه است که به شما امکان دسترسی مستقیم به وب سرور راه دور را می دهد. میتوانید از FTP برای انتقال فایلها بین رایانه و سرور، تغییر مجوزهای فایل و دایرکتوری روی سرور، دانلود فایلها از سرور به رایانه و موارد دیگر استفاده کنید. به طور خلاصه، FTP وب مسترها را قادر می سازد تا فایل ها را در سرور وب بدون دسترسی فیزیکی به سرور مدیریت کنند.
FTP در دهه 1970 توسط یک دانشجوی MIT با هدف امکان انتقال ایمن فایل ها بین سرورهای میزبان و رایانه های مشتری توسعه یافت. از آن زمان، با پیشرفت اینترنت، چندین مورد تجدید نظر قرار گرفته است. FTPS و SFTP جایگزین های امنی برای مشخصات FTP اصلی هستند که نگرانی های امنیتی اینترنت امروزی را در نظر می گیرند.
چرا به FTP برای وردپرس نیاز دارید؟
در طول 12 سال، وردپرس به طور فوق العاده ای به یک راه حل کامل مدیریت محتوا تبدیل شده است. در واقع، ساخت و نگهداری یک وب سایت وردپرس بدون نیاز به راه اندازی یک کلاینت FTP کاملاً امکان پذیر است.
شما می توانید محتوا ایجاد کنید، فایل ها را آپلود کنید و حتی کدهای CSS و PHP سفارشی را مستقیماً از داشبورد وردپرس به فایل های وب سایت خود اضافه کنید.
به طور خلاصه، FTP شما را قادر می سازد مستقیماً به فایل هایی که سایت وردپرس شما را تشکیل می دهند متصل شوید. سپس می توانید بدون نیاز به بازدید از داشبورد وردپرس یا cPanel میزبانی، اطلاعات و کدها را ویرایش، اضافه و حذف کنید. برنامه های کاربردی FTP بسیار زیاد است و حتی برخی از رایج ترین وظایف شما را ساده می کند.
FTP چیست (و چرا مهم است)؟
بنابراین، FTP چیست؟ پروتکل انتقال فایل (FTP) راهی برای انتقال اطلاعات بین سرور و کلاینت است. فایل های وب سایت شما در سرورهای میزبان وب ذخیره می شوند و می توانید از FTP برای دسترسی به آن فایل ها از رایانه خود استفاده کنید.
دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است نیاز داشته باشید از این طریق به سایت خود دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال، می توانید از FTP برای موارد زیر استفاده کنید:
موارد استفاده از FTP
- افزونه ها و تم ها را مستقیما نصب کنید (اگر با آپلود داشبورد وردپرس مشکل دارید).
- فایل های موجود در پلاگین ها و تم ها را تغییر دهید. این برای سفارشی سازی های پیشرفته مفید است، به خصوص زمانی که می خواهید به چیزی مانند functions.php یا header.php در موضوع خود دسترسی داشته باشید.
- اگر در داشبورد وردپرس خود قفل شدید، افزونه ها و تم ها را به صورت دستی غیرفعال کنید.
- فایلهای رسانهای را بهسرعت بهصورت انبوه آپلود کنید، بهجای اینکه گاهی اوقات برای داشبورد وردپرس برای آپلود رسانهها منتظر بمانید.
- فایل های اصلی وردپرس مانند .htaccess را مدیریت کنید تا همه چیز خود را از صفحه ورود به سیستم گرفته تا اقدامات امنیتی شخصی سازی کنید.
- خطاهای رایج در سایت خود مانند مشکلات سازگاری، خطاهای سرور داخلی و تضاد موضوع را تشخیص داده و برطرف کنید.
با گذشت زمان، وردپرس به افزودن ویژگی های جدید ادامه می دهد تا جایگزین دلایلی برای استفاده از FTP شود. با این حال، هنوز مهم ترین دلیل برای استفاده از FTP وجود دارد: دسترسی به فایل های سایت خود در صورت خاموش بودن. چه از بدافزار باشد یا یک تضاد افزونه، خرابی سایت اتفاق می افتد. و هنگامی که صفحه ورود به وردپرس خود را قفل می کنید به راهی برای رفع آن نیاز دارید. همراه با دلایل ذکر شده در بالا، ما احساس می کنیم که یادگیری در مورد FTP برای همه وب مسترها و صاحبان مشاغل آنلاین دانش ضروری است، به خصوص که می تواند سایت شما را از خرابی طولانی مدت و درآمدهای از دست رفته نجات دهد.
بنابراین، به خواندن ادامه دهید تا همه چیز را در مورد FTP و ابزارهایی که درک آن را آسان می کنند، بیاموزید.
کلاینت FTP: ابزار اصلی شما هنگام برخورد با FTP
برای کار با FTP، نصب کلاینت مانند FileZilla ضروری است.
برای استفاده واقعی از FTP، به چیزی نیاز دارید که به عنوان “کلینت FTP” شناخته می شود.
کلاینت FTP چیست؟
این برنامه ای است که به شما امکان می دهد به سروری که فایل های وب سایت شما را ذخیره می کند متصل شوید.
اگر تازه شروع کرده اید، پیشنهاد می کنیم FileZilla را بررسی کنید. این یک ابزار رایگان و آسان برای استفاده است که برای مبتدیان عالی است. همچنین توسط خود وردپرس توصیه می شود، به خصوص به دلیل منبع باز بودن. توسعه دهندگان FileZilla حتی اسناد مفیدی را برای کمک به شما برای شروع ارائه می دهند.
ما در این مقاله از FileZilla برای نشان دادن عملکرد یک کلاینت استفاده می کنیم، اما شما می توانید از بین کلاینت های معتبر مختلف، از جمله:
- FileZilla (ویندوز و مک)
- Cyberduck (ویندوز و مک)
- WinSCP (ویندوز)
- FTP رایگان (ویندوز)
- CuteFTP (ویندوز)
- WS_FTP (ویندوز)
- انتقال (Mac)
- لیفتراک (Mac)
- Commander One (Mac)
هنگامی که یک سرویس گیرنده FTP را در رایانه خود دانلود کردید، از مراحل زیر برای یادگیری نحوه ایجاد تغییرات ساده در فایل های سایت با استفاده از پروتکل انتقال فایل استفاده کنید.
نحوه استفاده از FTP برای دسترسی به سایت وردپرس خود (در چهار مرحله)
اکنون پاسخ سوال “FTP چیست؟” بنابراین، ما می توانیم به جلو حرکت کنیم تا به شما نشان دهیم که چگونه با FTP به وب سایت خود دسترسی پیدا کنید. ما از FileZilla برای این آموزش استفاده خواهیم کرد، اما بدون توجه به اینکه کدام مشتری را انتخاب کنید، مراحل مشابه خواهند بود.
مرحله 1: از فایل های سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید
قبل از شروع، مهم است که خطرات استفاده از FTP را درک کنید. تغییرات FTP مستقیماً در فایل های سایت شما تغییرات دائمی ایجاد می کند، بنابراین اگر مراقب نباشید، ممکن است مشکلاتی ایجاد کنید. بنابراین، بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید که یک نسخه پشتیبان از سایت دارید تا در صورت بروز مشکل، بتوانید وب سایت خود را بازیابی کنید.
از قسمت های زیر سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید:
- فایل های اصلی وردپرس
- پوشه wp-content با تمام رسانه ها، پلاگین ها و تم های شما
- پایگاه داده وردپرس شما
- در اینجا نحوه پشتیبان گیری از وب سایت خود را بیاموزید و یکی از بهترین بک های وردپرس را در نظر بگیرید
- پلاگین های kup برای اطمینان از روند روان.
Jetpack یک راه حل پشتیبان با کیفیت به نام VaultPress ارائه می دهد
Jetpack یک راه حل پشتیبان با کیفیت به نام VaultPress ارائه می دهد
برخی از پلاگین های معتبر پشتیبان گیری عبارتند از:
- Jetpack VaultPress
- UpdraftPlus
- گارد پشتیبان
- WPBackItUp
- تکثیر کننده
افزونه های پشتیبان به شما امکان می دهند فایل های وب سایت و پایگاه داده را در رایانه یا یک سرویس ذخیره سازی ابری ذخیره کنید. اگر مشکلی در انتقال FTP رخ داد، می توانید وب سایت خود را به موقع به مکان قبلی بازگردانید.
مرحله 2: FileZilla را نصب کنید
پس از تهیه نسخه پشتیبان از سایت خود، با مراجعه به وب سایت و کلیک بر روی دکمه دانلود FileZilla Client، FileZilla را نصب کنید. اکثر کاربران FTP نیازی به سرور FTP (یا ارتقاء به نسخه Pro FileZilla) ندارند.
FileZilla به طور خودکار سیستم عامل شما را شناسایی می کند تا دکمه دانلود را برای نسخه های مک، ویندوز یا لینوکس ارائه دهد. اگر نسخه مناسب را نمیبینید، پیوندهایی برای سایر سیستمعاملها در زیر بخش گزینههای دانلود بیشتر وجود دارد.
روی دکمه Download FileZilla Client کلیک کنید.
روی دکمه دانلود برای گزینه FileZilla یا FileZilla With Manual کلیک کنید. داشتن دفترچه راهنما ضروری نیست، اما ممکن است در آینده مفید واقع شود.
فایل نصب را باز کرده و اجرا کنید، سپس مراحل روی صفحه را طی کنید تا نصب کامل شود. سپس باید FileZilla را ذخیره شده و آماده اجرا به عنوان یک برنامه پیدا کنید. برای اجرای کلاینت روی نماد FileZilla کلیک کنید.
FileZilla پنجره خود را باز می کند تا دو طرف را نشان دهد:
فایل های سایت محلی (تمام فایل های موجود در رایانه شما)
فایلهای سایت از راه دور (فایلهای وبسایت ذخیره شده در سرور شما – مراحل بعدی نحوه اتصال به سرور را به شما نشان میدهد)
ویرایش، انتقال، افزودن و حذف فایل ها همه با کلیک راست روی فایل ها یا کشیدن و رها کردن آنها به مکان های مختلف انجام می شود.
مرحله 3: با استفاده از FTP به سرور میزبان متصل شوید
وقتی FileZilla را باز می کنید، می بینید که سایت راه دور «به هیچ سروری متصل نیست» است. سایت راه دور سروری است که تمام فایل های سایت شما در آن ذخیره می شوند، بنابراین برای کنترل آنها باید به سرور متصل شوید.
باید چهار فیلد خالی در بالای صفحه وجود داشته باشد: میزبان، نام کاربری، رمز عبور و پورت. اینها به اعتبارنامه دسترسی FTP میزبان شما اشاره دارد که می توانید از میزبان وب خود دریافت کنید.
برای دسترسی به سایت خود با استفاده از FTP، به موارد زیر نیاز دارید:
- آدرس FTP میزبان وب
- نام کاربری FTP شما
- رمز عبور FTP شما
- پورتی که میزبان شما برای FTP استفاده می کند
- نحوه دریافت اعتبار FTP
تمام این اطلاعات از ارائه دهنده هاست شما در دسترس است. نحوه یافتن آن بسته به شرکت میزبان متفاوت است. به عنوان مثال، Bluehost، FlyWheel و Kinsta همه این اطلاعات را در مکانهای مختلف در داشبورد خود ذخیره میکنند.
به طور کلی، شما باید وارد کنترل پنل هاست خود شوید و اعتبارنامه ها را در اطلاعات حساب شخصی خود بیابید. اکثر هاست ها اسنادی را ارائه می دهند که دقیقاً به شما می گوید کجا را نگاه کنید. اگر اینطور نیست، بهترین گزینه این است که مستقیماً با آنها تماس بگیرید.
در اینجا یک مثال است:
کاربران شرکت هاستینگ می توانند به داشبورد رفته، روی تب Sites کلیک کرده و سپس یکی از سایت های میزبانی شده را باز کنند.
هر سایتی که در شرکت هاستینگ میزبانی می شود یک بخش اطلاعات دارد. و در آن بخش می توانید عنوانی برای SFTP/SSH پیدا کنید که میزبان، نام کاربری، رمز عبور و پورت مورد نیاز برای اتصال از طریق FTP را فهرست می کند.
هنگامی که اعتبار خود را دریافت کردید، گزینه ای وجود دارد که آنها را کپی کرده و در FileZilla قرار دهید و روی دکمه Quickconnect کلیک کنید.
با این حال، بسیاری از تنظیمات نیاز به اتصال از طریق SFTP در مدیریت سایت FileZilla دارند. برای این کار، روی دکمه مدیریت سایت در گوشه سمت چپ بالای FileZilla کلیک کنید.
اعتبارنامه هایی را که برای هر فیلد مربوطه در اختیار دارید قرار دهید:
- Host
- Port
- User
- Password
هر چیز دیگری (مانند پروتکل، نوع ورود و رنگ پسزمینه) را به عنوان تنظیمات پیشفرض خود بگذارید.
روی Connect کلیک کنید.
در عرض چند ثانیه پیام اتصال “موفقیت آمیز” را در گزارش وضعیت خواهید دید. سپس محتویات فایل های سایت شما در قسمت Remote Site در سمت راست قرار می گیرد.
توجه: لازم نیست هر بار که می خواهید به سایت خود دسترسی پیدا کنید، اعتبار خود را دوباره وارد کنید. در عوض، به سادگی به سرور > اتصال مجدد بروید و FileZilla دوباره به هاست شما وارد می شود. از طرف دیگر، FileZilla اعتبارنامه های FTP گذشته را در قسمت مدیریت سایت ذخیره می کند، جایی که می توانید دوباره متصل شوید.
مرحله 4: فایل های وردپرس خود را مدیریت کنید
با اتصال FileZilla به وب سرور خود، می توانید فایل ها و پوشه ها را در هر چهار ربع اصلی آن مشاهده کنید.
دو ربع سمت چپ فایل ها را در رایانه محلی شما نمایش می دهند.
ربع سمت راست فایل های وب سایت شما را نشان می دهد.
برای انتقال فایل ها بین دو مکان، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را بکشید و رها کنید.
در پانل بالا سمت راست، پوشه ای به نام دامنه وب سایت خود را پیدا کنید (البته همچنین میتوان آن را public_html یا www نامید – این جایی است که تمام دادههای سایت شما ذخیره میشود. آن پوشه را باز کنید، سپس پوشه /public را برای دسترسی به فایل های اصلی سایت خود باز کنید.
بیشتر اوقات، آنچه شما به دنبال آن هستید در پوشه wp-content است.
پوشه wp-content حاوی پوشه های فرعی برای تم ها و افزونه های شما است. این بدان معناست که میتوانید با کپی کردن و چسباندن آن در پوشه تمها (یا کشیدن آن از روی فایلهای رایانهتان، تم فعلیتان را برای ایجاد تغییرات، حذف یک تم یا نصب تم جدید باز کنید).
با کلیک راست بر روی یک فایل، گزینه های زیر را نشان می دهد:
فایل را در کامپیوتر خود دانلود کنید
فایل ها را به صف اضافه کنید
فایل را از سرور خود حذف کنید
نام فایل را تغییر دهید
مجوزهای فایل را تنظیم کنید
یک دایرکتوری یا فایل جدید ایجاد کنید
همچنین می توانید فایل ها را با کشیدن و رها کردن آنها به مکان های دیگر منتقل کنید. به عنوان مثال، ویدیوی زیر روند آپلود فایل های قالب وردپرس TwentyTwenty را در پوشه /themes سایت ما نشان می دهد.
ftp چیست و چگونه در پوشه ها حرکت می کنید
اکنون می دانید که چگونه با استفاده از FTP به سایت خود متصل شوید و فایل های وب سایت خود را پیدا کنید. اگر اکنون مدتی را صرف کاوش در آن فایل ها کنید، هر زمان که در آینده نیاز به استفاده از FTP داشته باشید، خود را آماده خواهید دید!
نتیجه
بخشی از تبدیل شدن به یک کاربر با تجربه وردپرس شامل یادگیری نحوه عملکرد این پلتفرم در پشت صحنه است. اینجاست که FTP به کار می آید، زیرا به شما امکان می دهد مستقیماً با فایل هایی که سایت شما را تشکیل می دهند کار کنید. دانستن نحوه دسترسی به سایت خود با استفاده از FTP یک مهارت بسیار مهم برای هر صاحب سایت وردپرسی است.
در این پست ابتدا به این سوال پاسخ دادیم که FTP چیست؟ سپس توضیح دادیم که برای استفاده از FTP باید کلاینت مانند FileZilla داشته باشید. سپس به شما نشان دادیم که چگونه از آن برای دسترسی به فایل های سایت وردپرس خود استفاده کنید. به طور خلاصه، چهار مرحله اصلی وجود دارد:
از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
FileZilla را نصب کنید.
با استفاده از اعتبارنامه FTP به هاست خود متصل شوید (اینها را می توانید از میزبان وب خود پیدا کنید).
فایل های وردپرس خود را مدیریت کنید.
آیا در مورد FTP و اینکه با آن چه کاری می توانید انجام دهید سؤالی دارید؟ در بخش نظرات زیر برای ما پیام بگذارید!
مطالب مهم و مرتبط :
Core Web Vitals چیست و چگونه آن را بررسی کنیم
الگوریتم EAT گوگل چیست؟ و چه تأثیری در سئو دارد؟
19 ابزار تحقیق کلمات کلیدی رایگان